top of page
Sarina Voorn- Nothing is gonna stop her!

Sarina Voorn

 

Sarina Voorn Always Remember 2
Video afspelen

 Het maakt niet uit hoelang je over je droom doet, als je er maar plezier in hebt om je doel te bereiken. ”– Sarina Voorn

Er is één talent dat de Nederlandse podia en daarbuiten steeds vaker en nadrukkelijker betreedt, dat  is Sarina Voorn (1980) Deze uit Amsterdam afkomstige vocaliste draait al ruim twintig jaar mee in de zang -en theaterwereld. Publiek en collega’s zijn vol lof over haar zangkwaliteit en haar prettige, bescheiden persoonlijkheid.  Ze trad in 2002 op bij het huwelijk van Koning Willem Alexander en Maxima, had de hoofdrol als Maxi Linder, in de muziektheatervoorstelling De koningin van Paramaribo, bewerkt naar het gelijknamige boek van Clark Accord  maar was ook vaste backingvocalist bij de tours van Waylon.  Slechts drie wapenfeiten uit haar indrukwekkende loopbaan.  Het is tijd voor deze veelzijdige performer om haar bescheidenheid los te laten en volledig in de spotlights te gaan staan.
 
“Van kleins af aan ben ik opgegroeid met muziek, thuis draaide mijn ouders muziek  van Aretha Franklin, James Brown, tot Otis Redding maar ook Tito Puente, Celia Cruz, The Beatles en traditionele Surinaamse muziek. Mijn grootste voorbeeld? Dat is Grace Jones. Ik houd van haar “I do what I want” houding. Dat authentieke van haar vind ik super inspirerend. Mijn kinderen – een tweeling Julawa en Indrah geboren in 2005 – zijn mijn grootste trots en inspiratiebron.”
 
Het stemgeluid van Sarina is heel gevarieerd en toch direct te herkennen.  Een warme krachtige doorleefde stem die aan je ‘blijft plakken’.  Ze heeft de guts en capaciteit om een publiek op te zwepen met rauwe funk/rock maar net zo goed lukt het haar om een uitverkocht Ahoy muisstil te krijgen tijdens een solonummer in de show van Waylon. Krachtig en kwetsbaar heeft ze de capaciteit om álle registers te bespelen. Sarina brengt songs met overgave waar het plezier van af spat!
Sarina schrijft haar eigen nummers en zingt met passie werk van anderen. Ze heeft een breed repertoire van klassiekers uit de soul-, funk- en rockhoek. Samen met verschillende muzikanten, brengt de charismatische zangeres covers van Sam Cooke, Skunk Anansie tot Mother’s Finest en Michael Jackson. Haar warme, dynamische stem bestrijkt het hele spectrum, van uitbundige en krachtige funk en rock tot hartverscheurende blues en soul.
 
What you see is….
Met een vanzelfsprekendheid en souplesse beweegt de zangeres zich op het podium. Of het nu de main stage is van een festival of in de intieme setting van een theater- of muziekzaal; Sarina Voorn is als een vis in het water. Met haar humor, aanstekelijke energie en originele en memorabele muzikale erupties. Met één doel: het publiek ráken, in haar ban krijgen en houden.
Het grote publiek maakte kennis met Sarina Voorn toen ze meedeed aan The Voice of Holland in 2010. Ze speelde in de film “Alleen maar nette mensen”, de serie “Lijn 32” en sprak de stem in van Georgia in de Disney-tekenfilm “De prinses en de Kikker”. Maar haar zangcarriére was al veel eerder, op jonge leeftijd gestart als zangeres en performer. Ze zong in de musical Hair en als achtergrondvocalist voor vele binnen- en buitenlandse performers, onder wie Gino Vannelli en Chaka Khan.
 
Sarina’s eigen muziek is een mix van Rock/Soul en Funk
Sarina is in diverse samenstellingen te boeken, bel voor de mogelijkheden!

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page